Tule Kamuksi lapselle

Etusivu > OmaKamu-toiminta > Tule Kamuksi lapselle

Tule vapaaehtoiseksi Kamu ja Pikkukamu rannalla

Koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoisia aikuisia toimimaan lasten ja nuorten kavereina eli Kamuina Oulussa. Kamuksi sopii ihan tavallinen vastuuntuntoinen ja luotettava aikuinen, jolla on halua ja voimavaroja olla mukana aikuista tarvitsevan lapsen elämässä.

Kamu on aikuinen rinnalla kulkija, jonka tukeen lapsi voi luottaa arjen haasteiden keskellä. Kamu ja lapsi tapaavat säännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa yhteisten harrastusten merkeissä. Tapaamisten myötä lapsi laajentaa elämänpiiriänsä, tutustuu uusiin ihmisiin ja oppii luottamaan heihin. 

Kamu-suhteen tavoite on tukea lapsen kasvua ja kehitystä

Tavallisten ihmisten kyky tukea toista ihmistä on suurempi kuin usein osataan ajatella. Kamu ei ole ammattiauttaja, vaan luotettava aikuinen, joka voi oman esimerkkinsä avulla auttaa lasta oivaltamaan uusia asioita sekä huomaamaan omat voimavaransa. 

Kamuna saat ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata lapsen kasvutarinaa ja olet tärkeä tuki lapsen tai nuoren kehityksessä. Tämä vaatii aikaa ja sitoutumista, mutta on erittäin palkitsevaa.  Parhaimmassa tapauksessa sinusta tulee lapsen elinikäinen ystävä. Lapsen kanssa saat mahdollisuuden päästä kokeilemaan uusia harrastuksia ja kokemaan uusia asioita. Toiminta haastaa sinuakin kehittämään omia sosiaalisia taitojasi uudella tavalla.  

Liittymällä vapaaehtoiseksi olet osa Kamujen yhteisöä

Kamuille järjestetään vertaistapaamisia, virkistystapahtumia ja lisäkoulutusta. Jokainen Kamu saa OmaKamu-koulutuksen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista. Koulutus on maksuton 15 tunnin laajuinen kurssi, jonka aikana käsitellään Kamuna toimimisen periaatteita  käytännönläheisesti.

Koulutuksen sisältö perustuu sekä tutkimustietoon, että ammatilliseen kokemukseen lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Kurssi koostuu rennoista tilaisuuksista, joissa tutustuu ryhmään upeita ihmisiä. Kaikki Kamut saavat OmaKamu-toiminnan koordinaattorin jatkuvan tuen ja ohjauksen vapaaehtoisena toimiessaan.

OmaKamu-logo

Pipsa Niskakoski
OmaKamu-toiminnan koordinaattori
[email protected]
puh.  050 400 7895

Parasta Lapsille ry
Kumppanuuskeskus
Kansankatu 53
90100 Oulu