Järjestöuutiset

Etusivu > Järjestöuutiset > Sano ääneen!

Sano ääneen!

Parasta Lapsille -järjestö kohtaa vuosittain satoja lapsia, perheitä sekä vapaaehtoisia. Syntyy ainutlaatuisia kohtaamisia ja merkityksellisiä hetkiä leirillä.  

Ja siitä se idea sitten lähtikin.  

Ajattelimme työntekijöiden kesken, että meillä on iso mahdollisuus omassa toiminnassamme tukea ja vahvistaa keskustelukulttuuria.  

Päätimme järjestää Parasta Lapsille -foorumin, jossa jokainen voi omalla äänellään tulla mukaan kehittämään toimintaa ja luomaan yhteishenkeä. Koko idean taustalla on Ylen Hyvin sanottu -hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaista keskustelukulttuuria ja luomaan turvallista keskusteluympäristöä.  

Foorumissa päästään jakamaan tätä kaikkea kokemusta ja sieltä käsin keksimään ja luomaan keinoja vahvistaa vielä enemmän lasten ja perheiden osallisuutta ja hyvinvointia.  

Foorumi on nyt kokoontunut ensimmäisen kerran ja sen tarkoitus on jatkossa tuoda yhteen kaikki Parasta Lapsille -toiminnasta kiinnostuneet ihmiset.  

Oli ilo nähdä, kuinka nopealla aikataululla saimme jo ensimmäiselle kerralle mukaan uusia sekä jo pitkään toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia ja leirivastaavia, mukana oli myös järjestön työntekijöitä.  

Tavoitteemme on saada mukaan myös perheitä ja yhteistyökumppaneita.

Yhdessä tekemällä ja ääneen sanomalla voimme saada jotain todella hyvää aikaiseksi. 

Eli jos sinua kiinnostaa päästä vaikuttamaan asioihin ja vahvistaa osallisuuttasi, tämä on se kanava.  

Yhdessä olemme enemmän  

Haluamme tukea ja rohkaista leiriläisiä keskustelemaan ja sanomaan ajatuksiaan ääneen. Vahvistaa sitä, että jokaisella on oikeus olla oma itsensä. Antaa vapaaehtoisille keinoja rohkaista lapsia ja aikuisia keskusteluun ja luomaan turvallista ilmapiiriä, jossa omat ajatukset ovat sallittuja.  

Uskon vahvasti, että kun me uskallamme kuulla ja olla läsnä, voimme ennaltaehkäistä paljon väärinkäsityksiä, vihaa ja riitoja.  

Jos mietimme, kuinka usein lasten riidat ja haukkuminen syntyy siitä, että lapsi ei ole tullut kuulluksi tai ymmärretyksi tilanteessa. Huono käytös kertoo ehkä epävarmuudesta tai siitä, ettei ole taitoja tuoda omia asioita esille muulla tavalla.  

Mutta jos pysähdymme useammin keskustelemaan ja kuuntelemaan, syntyy meille ymmärrys. Ja loppupeleissä sitähän me kaikki haluamme, tulla ymmärretyksi ja kuulua joukkoon. Olla osana jotakin.  

Leiritoiminnassamme haluamme, ettei kukaan tule syrjityksi ja kenenkään ei tarvitse olla yksin.  

Hyvä ilmapiiri keskustelulle lähtee rohkeudesta, luottamuksesta ja mahdollisuudesta. Tule pohtimaan näitä asioita yhdessä meidän kanssamme 26.10. klo 18. Sano ääneen! Parasta Lapsille -foorumiin

Milla Kouri