Blogi

Etusivu > Blogi > Ihmiset, kesä ja yhdessäolo

Isät rivissä Pukkilan perheleirillä

Ihmiset, kesä ja yhdessäolo

Juhannus, keskikesän ja yhteisöllisyyden juhla on vietetty. Kun kesän kolmas perheleiri alkaa lähestyä, voin kertoa, että yhteisöllisyys on myös Pukkilan kesän perheleirien kantavia voimavaroja. 

Lomakeskus Pukkilaa ympäröi metsä ja rannassa loikoilee kaunis järvi. Tämä upea sijainti tarjoaa paljon hauskoja kesäaktiviteetteja, kuten uintia, veneilyä, suppailua, jalkapalloa, minigolffia ja mölkkyä.

Mutta mitä olisi tämä kaikki ilman ihmisiä, joiden kanssa nauttia kesästä ja yhdessäolosta? 

Olen työskennellyt kesäkuun 2022 aikana kahdella perheleirillä. Molempien leirien päätteeksi mieltäni on jäänyt lämmittämään muistot siitä, miten ensin toisilleen tuntemattomat ihmiset käyttäytyvät jo parin päivän jälkeen kuin olisivat tunteneet toisensa paljon pidempään. Viiden yön jälkeen hyvästien hetki on surullinen, mutta onneksi perheet ovat usein päätyneet vaihtamaan puhelinnumeroita keskenään ja päättäneet pitää toisiinsa jatkossakin yhteyttä. Välillä käy onnellinen yhteensattuma, ja perheet sattuvat jopa asumaan lähekkäin. 

Ystävät ovat tärkeitä niin aikuisille kuin lapsillekin

Viime leirillä sain kuulla iloista palautetta uusien ystävien löytämisestä. Erään perheen äiti tuli kertomaan siitä, miten iloisia hänen poikansa olivat olleet siitä, kun olivat saaneet uusia kavereita jo ensimmäisenä iltana. Samalla leirillä toisen perheen äiti kertoi minulle, että hän oli jännittänyt tosi paljon leirille tuloa. Nyt hän on hyvin iloinen siitä että tuli, koska leirillä on ollut tosi hauskaa ja hän on saanut uusia ystäviä.

Kesän ensimmäisellä leirillä perheiden yhteisöllisyys näkyi jo ensimmäisenä iltana, kun perheet söivät iltapalaa samoissa pöydissä, yhdessä keskustellen. On myös hämmästyttävän hienoa nähdä, miten ihmisten aito persoonallisuus ja ilo Pukkilassa olosta näkyy päivä päivältä vahvemmin. 

Tärkeintä yhteisöllisyyden luomisessa on mielestäni panostaminen ihmisten keskinäiseen tutustumiseen sekä turvallisen, avoimen ja luotettavan ilmapiirin rakentaminen. Leireille saa jokainen tulla täysin omana itsenään ja nauttia Suomen kesästä, yhdessäolosta ja elämästä juuri sellaisena kuin itse on. Nyt ollaan siirtymässä heinäkuun puolelle ja odotan ainakin itse hyvin innolla sitä, miten mahtaviin ihmisiin pääsen vielä tulevien kesäkuukausien aikana tutustumaan Pukkilassa.

Leirivastaava Aliisa Mäkinen