Järjestöuutiset

Etusivu > Järjestöuutiset > Leiri-iloa erityislapsille Rovaniemellä

Leiri-iloa erityislapsille Rovaniemellä

Aikaa erityiselle ilolle -leirit neurokirjon lapsille alkavat keväällä 2023

Nepsy-piirteinen lapsi kokee usein kuormitusta ja osallisuuden puutetta. Tämä kuormitus ulottuu myös hänen vanhempiinsa. Rovaniemellä toimiva Neppari-hanke tukee nepsyperheiden voimavarojen ja toimijuuden vahvistamista. Toiminnoissa huomioidaan kaikki perheenjäsenet.  

Nepsyllä viitataan neuropsykiatrisiin erityispiirteisiin, kuten ADHD, ADD, autismikirjo ja kielelliset erityisvaikeudet.

Parasta Lapsille ry:ssä puolestaan on toisinaan törmätty tilanteeseen, jossa nepsylapselle on haettu leiripaikkaa, mutta sitä ei ole voitu tarjota. Tavanomaisella lasten leirillä ryhmäkoko on nepsylapsen tarpeisiin nähden liian suuri eikä ohjaajien määräkään riitä. 

”Olemme äärettömän iloisia, että olemme voineet aloittaa yhteistyön Neppari-hankkeen kanssa”, kertoo lasten nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori Milla Kouri. ”Rakennamme yhdessä nepsylapsille suunnatun ”Aikaa erityiselle ilolle -viikonloppuleirikokonaisuuden. Saamme Nepparista mukaan asiantuntevia ohjaajia ja he kouluttavat myös meidän ohjaajiamme huomioimaan erityisten lasten tarpeita oikein. Näillä viikonloppuleireillä ryhmäkoko on pieni, enintään 10 lasta ja ohjaajien määrä tavallista suurempi.”

”On mahtavaa, että erityislapset pääsevät kokemaan leirifiiliksen upeassa porukassa. Leiriviikonloput tarjoavat myös vanhemmille mahdollisuuden keskittyä perheen muihin lapsiin, jotka saattavat nepsyperheissä joutua antamaan erityiselle tilaa.”