Järjestöuutiset

Etusivu > Järjestöuutiset > OmaKamu-toiminta laajenee Ouluun

OmaKamu-toiminta laajenee Ouluun

Lasten ja nuorten hyvinvointia vapaaehtoisvoimin edistävä OmaKamu ry käynnistää 10. toimintavuotensa laajentamalla toimintaansa Ouluun. Toiminnan piirissä on tällä hetkellä yli 160 lasta ja aikuista kuudelta paikkakunnalta Suomessa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla aikuista Kamua odottaa yli 100 lasta.

OmaKamun tapa toimia on ainutlaatuinen Suomessa. Pääkaupunkiseudulla, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Tampereella vaikuttavan yhdistyksen tavoitteena on laajentua kattamaan koko Suomi helposti monistettavan toimintamallinsa avulla. Ensimmäiset vapaaehtoisten aikuiskavereiden koulutukset käynnistyvät myöhemmin keväällä Oulussa, missä OmaKamu ry:n yhteistyökumppani on Parasta Lapsille ry. 

”Toivotamme oululaiset tervetulleiksi mukaan OmaKamu-toimintaan. Tarve toiminnalle on täällä suuri, ja toivomme mahdollisimman monen lapsen ja nuoren saavan tukea luotettavilta aikuiskavereilta. OmaKamun valmis toimintamalli auttaa meitä käynnistämään toiminnan nopeasti ja tehokkaasti”,  Parasta lapsille ry:n toiminnanjohtaja Sari Nikula kertoo. 

OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja Pekka Puukko huomauttaa, että vaikka lapsiperheitä tuetaan monin tavoin kunnallisen sosiaalitoimen kautta, se tapahtuu liian usein vasta siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat kehittyneet jo pitkälle. Lapsiperheet tarvitsevat julkisen tuen rinnalle ennaltaehkäisevää ja pitkäkestoista tukea.  

”Tätä tarkoitusta varten perustimme OmaKamu ry:n 3.1.2013. Toimintamme vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edellytyksiin ennakoivasti ja pitkäaikaisesti aikuiskaveritoiminnan keinoin”, Puukko sanoo. 

”Meillä on jo lähes kymmenen vuoden kokemus toimintamme vaikuttavuudesta, ja tarve tälle on lisääntynyt vuosi vuodelta. Toivottavasti mahdollisimman moni aikuinen Oulun seudulla löytää tämän mielekkään tavan auttaa lapsia ja nuoria heidän arjessaan.”

Yhteyshenkilöt

Sari Nikula
Parasta Lapsille ry:n toiminnanjohtaja
[email protected]
puh. 050 469 0419

Pekka Puukko
OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja
[email protected]
puh. 050 543 8383


Lisätietoa OmaKamu ry:stä
OmaKamu ry
Marjaniementie 74 (Iiris-keskus)
00930 Helsinki

0505438383
omakamu.fi

OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka organisoi ja kouluttaa vapaaehtoista aikuiskavereita lapsille, jotka tarvitsevat turvallisia aikuisia pitkäaikaiseksi tueksi.  

OmaKamu-toimintaa toteutetaan pääkaupunkiseudun lisäksi yhteistyöjärjestöjen kautta Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Tampereella. Toiminta Oulussa käynnistyy kevään 2023 aikana. Toimintamme kautta yli 160 lapsella on turvallinen aikuisen kaveri pitkäaikaisena tukenaan. OmaKamu ry:n toimintaa tukee mm. STEA, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit sekä muutamat säätiöt, yritykset ja yksityishenkilöt.