Blogi

Etusivu > Blogi > Pukkilan peikko

Halaileva peikko metsässä

Pukkilan peikko

Parasta Lapsille ry on tuottanut  Metsämatka-materiaalipaketin, jonka käyttöön meitä ohjaajia koulutetaan ja kannustetaan. Pyrin ohjaajana siihen, että jokaisella leirikerralla tehdään metsässä jotakin – koko perheen voimin! 

Viimeksi metsäretkeä  vauhditti metsänpeikko. Perheet olivat saaneet tehtäväkseen kerätä 10 asiaa tai esinettä metsästä, tietenkin vain maasta. Aurinko sattui sopivasti paistamaan metsän siimekseen, vaikka muuten oli melko koleaa. Kerääminen sujui perheiltä innokkaasti.

Matkamme varrella eräs lapsista huomasi jotain outoa ja ruskeaa kiven takana. Siitä lähti ihmettely ja kummastelu. Olikohan se peikko, joka oli lähettänyt minulle pienen kirjeen? Ehkä… Lopulta käynnistyi  takaa-ajo. Lapset  saivat peikon pysäytettyä ja rauhoitettua sen istumaan kivelle. Peikko näytti aika veikeältä ja leppoisalta otukselta, ei ollenkaan pelottavalta. Peikko hymyili ja halaili, mutta aika äänetön se oli.

Kun olimme aikamme ihmetelleet  ja kummastelleet, pyysimme peikon mukaamme Pukkilaan sisälle. Sisätiloissa  peikko alkoi jo vähän puhua, tosin hitaasti ja hiljaa. Peikolla oli mukanaan tarina, jossa oli aukkokohtia. Peikko pyysi, että leiriläiset täydentävät aukkokohdat. Näin saatiin metsästä kerätyt aarteet mukaan tarinoihin. Kun jutut olivat valmiit, ne luettiin ääneen. Lopuksi lapset vielä piirsivät peikon.

Olimme kaikki tyytyväisiä ja innoissamme tästä tuokiosta peikon kanssa! Totesimme kuitenkin, että nyt peikon voisi olla hyvä lähteä huilimaan takaisin metsään, joka on  hänen kotinsa. Se toki piti vielä muistuttaa, että kerätyt aarteet pitää palauttaa luontoon, jos ne on sieltä otettu.

Seikkailu peikon kanssa oli elämyksellinen yhteinen tuokio perheille. Samalla opittiin paljon asioita luonnosta. Kun lisäksi ohjaajien yhteistyö sujui hyvässä hengessä, huomasin itsekin lähteväni peikon tarinaan ja sen sepittämiseen täysillä mukaan. Niin perheet kuin me ohjaajatkin koimme elämyksellisiä ja merkityksellisiä hetkiä yhdessä luontoa kunnioittaen.

Leena Lehtimäki, leirivastaava