Blogi

Etusivu > Blogi > Perheleirit – luontoa, ilon hetkiä ja yhteisöllisyyttä

Perheleiriläisiä veden äärellä

Perheleirit – luontoa, ilon hetkiä ja yhteisöllisyyttä

Perheleirit tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän luonnon hyvinvointivaikutuksia, iloa ja yhteisöllisyyttä. Ne tekevät leireistä unohtumattoman kokemuksen niin osallistujille kuin leiristä vastaavalle ja vapaaehtoisille ohjaajille.

Luontoelämykset ja hyvinvointi

Yksi perheleiritoiminnan suurimmista eduista on sen yhteys luontoon. Luonnon läsnäolo tarjoaa osallistujille mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Leiripaikat usein valikoituvat kauniiden maisemien keskelle, joissa perheillä on mahdollisuus uppoutua metsien, järvien tai meren tarjoamaan hyvinvointiin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnossa oleminen rauhoittaa mieltä ja kehoa, vähentää stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja edistää fyysistä terveyttä. Luontoympäristöt virittävät meitä myönteiseen tunnetilaan. Luonto tarjoaa erinomaiset puitteet esimerkiksi rauhoittumiselle, itsetutkiskelulle ja itseymmärryksen lisääntymiselle, mutta toisaalta myös yhdessä tekemiselle ja kohtaamisille. Perheleirit tarjoavat siis loistavan tilaisuuden yhdistää lomailu ja luonnon hyvinvointivaikutukset.

Iloiset hetket

Perheleireillä ilo ei ole vain sivutuote, vaan se on yksi niiden kulmakivistä. Leireillä järjestetään monipuolista ohjelmaa, joka innostaa osallistujia nauramaan, leikkimään ja oppimaan yhdessä. Aktiviteetit voivat vaihdella seikkailullisista retkistä ja leikeistä rentouttaviin taideprojekteihin ja musiikkihetkiin. Leirivastaavan rooli on luoda ilmapiiri, joka kannustaa perheitä irrottautumaan arjen huolista ja nauttimaan yhteisistä hetkistä. Näitä ilonhetkiä voi muistella vielä pitkään leirin päättymisen jälkeen.

Yhteisöllisyys

Perheleirit luovat vahvoja uusia yhteyksiä, jotka voivat parhaimmillaan kestää koko elämän. Leirillä koetut yhteiset seikkailut ja haasteet vahvistavat usein perheiden välistä sidettä. Lisäksi leirillä syntyy uusia ystävyyssuhteita muiden osallistuvien perheiden kanssa. Leirivastaavan tehtävänä on edistää tätä yhteisöllisyyttä luomalla avoimen ja kannustavan ilmapiirin. Leirillä oppii tuntemaan muita osallistujia syvällisemmin ja jakamaan arjen ilot ja surut yhteisönä.

Erja Aalto
Erja Aalto

🌟Olen Erja, Pukkilan syksyn 2023 perheleirien leirivastaava.🌟
Olen tehnyt pitkään töitä järjestömaailmassa ja ollut aiemmin myös vapaaehtoisena ohjaajana useammalla perheleirillä. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja työnohjaaja. Uusien ihmisten kohtaaminen innostaa minua. 🧑🏻‍🤝‍🧑🏼
Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa 🥾, harrastaa lukemista 📚, pyöräilyä 🚴‍♀️, uimista🏊‍♀️ ja teatteria 🎭. Odotan innolla, että päästään leiriläisten ja vapaaehtoisten ohjaajien kanssa yhdessä tekemään kaikkea kivaa🏓👩‍🎨⚽🎣, nauttimaan kauniista luonnosta 🌅ja mukavasta yhdessäolosta.
Nähdään leirillä!