Tauko arjesta, kiireetön ja huoleton viikko. Aikaa olla yhdessä. Toisten perheiden seuraa ja mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille!

Näe hyvä meissä -joululeiri

26.30.12. Lomakeskus Pukkila, Virrat

Leikitään, pelataan ja ulkoillaan perheinä. Saunotaan ja vietetään iltoja yhdessä.

Nautimme elämästä tässä ja nyt.

Viisi valmista ja maukasta ateriaa rytmittävät päiviämme. Väillä puuhailemme kaikki yhdessä, välillä on aikuisille ja isommille lapsille erilliset ryhmät. Leirillä ei kuitenkaan ole lastenhoitoa, vaan lapset ovat vanhempiensa vastuulla koko leirin ajan. Aikuisten ryhmissä sinä ja muut vanhemmat voitte hieman hidastaa tahtia leirijohtajan johdolla.

Nyt saa pohtia vanhemmuutta ja perheen vahvuuksia! Mitkä ovat valttisi vanhempana? Entä koko perheesi yhdessä? 

Hinta

Aikuinen 30 €, lapsi 5 €. Hinta sisältää ruoat, kuljetukset, perheen oman huoneen, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen. Tarvittaessa järjestämme yhteiskuljetukset Riihimäeltä, Hämeenlinnasta ja Tampereelta. Kerro hakemuksessa, osallistutko yhteiskuljetukseen. Yhteiskuljetus sisältyy leirin hintaan.

Koronatilanteen vaatiessa järjestetään leiri virtuaalisena.

Hae mukaan!

 

 

Leirit kesällä 2021

Lomakeskus Pukkila, Virrat

Kalastusta perheleirillä Lomakeskus Pukkilassa.

Perheleirit 2021, kuljetus Tampereelta

Leiritiedot tulossa alkuvuodesta 2021

Hinnat:

Aikuinen 100 euroa
Lapsi 6–16-vuotias 50 euroa
Lapsi 2–5-vuotias 20 euroa

Leirille tulevat maksavat oman matkansa Tampereen rautatieasemalle. Tampereelta on hintaan sisältyvä yhteiskuljetus leiripaikkaan. Hinnat sisältävät myös täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

Tutustu Lomakeskus Pukkilaan.

Urheiluopisto Kisakeskus, Fiskars

Perheleiri Urheiluopisto Kisakeskuksessa.
Tutustu Kisakeskukseen yhden leiriperheen isän kuvaaman videon kautta.

Perheleirit 2021, kuljetus Helsingistä

Leiritiedot tulossa alkuvuodesta 2021

Hinnat:
Aikuinen 100 euroa
Lapsi 6–16-vuotias 50 euroa
Lapsi 2–5-vuotias 20 euroa

Leirille tulevat maksavat oman matkansa Helsingin rautatieasemalle. Helsingistä on hintaan sisältyvä yhteiskuljetus leiripaikkaan. Hinnat sisältävät myös täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

Löytyi kivoja kavereita, joiden kanssa sai leikkiä ja tehdä eri juttuja.

 

Leirikeskus Koivuhaka, Haukipudas

Perheleirit 2021, kuljetus Oulusta

Leiri sopii parhaiten perheille, joissa lapset ovat 5 - 16 vuotiaita.

Leiritiedot tulossa alkuvuodesta 2021

Hinnat:
Aikuinen 80 euroa
Lapsi 6–16-vuotias 40 euroa
Lapsi 2–5-vuotias 20 euroa

Leirille tulevat maksavat oman matkansa Oulun bussiasemalle. Oulusta on hintaan sisältyvä yhteiskuljetus leiripaikkaan. Hinnat sisältävät myös täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

 

Mitä perheleirillä tehdään?

Leireillä tehdään yhdessä kivoja asioita: pelataan ja leikitään ulkona, askarrellaan, tutustutaan uusiin ihmiisin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä. Lomakeskukset sijaitsevat keskellä kaunista luontoa ja tarjoavat hyvät tilat leiripäivien viettämiseen sekä ulkona että sisällä. Voit tutustua perheleiriin myös "Tervetuloa perheleirille" -oppaan kautta.

Leirin ohjelmasta huolehtivat Parasta Lapsille järjestön vapaaehtoiset yhdessä leirin johtajan kanssa. Perheleirillä vanhemmat huolehtivat omista lapsistaan. Lastenhoitoa ei ole järjestetty. Vapaaehtoiset eivät ole lastenhoitajia, vaan he vastaavat leiripäivien ohjelmasta. 

Leirillä oli mukavaa yhteiset järjestetyt leikit, pelit yms. toiminta. Uinti ja sauna. Samoin luonto ja valmis ruoka. Sai keskittyä yhdessä olemiseen ja tekemiseen lasten kanssa, kun ei tarvinnut jokapäiväisiä arkirutiineja miettiä. 

Lue yhden perheen kokemuksia perheleiristä Lomakeskus Pukkilassa ja Urheiluopisto Kisakeskuksessa.
Lue kahden maahanmuuttajäidin kokemuksia perheleiristä Urheiluopisto Kisakeskuksessa.

Ruokailu leirillä

Leirillä keittiöhenkilökunta valmistaa leiriläisille maukkaat ruuat viisi kertaa päivässä. Perheen leirihakemuksessa ilmoitetut ruokavaliot huomioidaan. Leirillä ei ole mahdollisuutta säilyttää tai valmistaa omia ruokia.

Lomakeskuksissa ei ole kauppaa tai kioskia.

Huom!

  • Lomakeskukset sijaitsevat järven rannalla luonnon keskellä.
  • Leirillä ollaan paljon ulkona säästä riippumatta, joten varaa lämmintä ja sateenkestävää vaatetta mukaan.
  • Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tuoda leirikeskuksiin.

Kuka voi hakea?

Perheet, joissa lapset ovat 0–16-vuotiaita.

Perheleirille hakee perheitä ympäri Suomea. Perheleirit ovat kohtaamisen paikkoja, joissa erilaisilla perheillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa. Parasta Lapsille -järjestön perheleireillä on ihmisiä erilaisista kulttuuri- ja kielitaustoista: on Suomessa aina asuneita, maahan muuttaneita sekä kahden kulttuurin perheitä. Kaikille perheleireille ovat tervetulleita myös yhden aikuisen perheet, vaikkei sitä erikseen ole mainittu.

Leirit järjestetään Veikkauksen tuella, joten perheet valitaan leireille hakemuksien perusteella. Perheen valintaan vaikuttavat sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset syyt. Etusijalla ovat uudet hakijat ja perheet, jotka eivät ole olleet vuonna 2019 Parasta Lapsille ry:n perhetoiminnassa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Parasta Lapsille ry:n toimistoon!