Ota tauko arjesta, vietä kiireetön ja huoleton viikko. Perheleirillä on aikaa olla yhdessä. Virkisty toisten perheiden seurasta ja mukavasta ohjelmasta!

Perheiden kesäleirit 2023

Kalastusta perheleirillä Lomakeskus Pukkilassa.

Lomakeskus Pukkila, Virrat

Leirihakemukset löydät täältä vuoden 2023 alussa!

 • 5.–10.6.          ma–la                 
 • 17.–22.6.        la–to
 • 3.–8.7.            ma–la
 • 17.–22.7.        ma–la
 • 24. –29.7.      ma–la
 • 31.7. –5.8.     ma–la

Varsinainen haku leirille päättyy 31.3. jonka jälkeen tehdään leiriläisvalinnat. Hakuaika leirille jatkuu leirien alkamiseen asti.

Hinnat:

Aikuinen 
Lapsi 6–16-vuotias 
Lapsi 2–5-vuotias 

Hinnat sisältävät täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen. Hintaan sisältyy myös yhteiskuljetus Tampereen rautatieasemalta Lomakeskus Pukkilaan. Leirille tulevat maksavat oman matkansa kotoa Tampereelle.

Tutustu Lomakeskus Pukkilaan.

Perheleiri Urheiluopisto Kisakeskuksessa.

Urheiluopisto Kisakeskus, Raasepori

Perheleirit 2023

Leirihakemukset löydät täältä vuoden 2023 alussa!

Leiri sopii parhaiten perheille, joissa lapset ovat 4–16-vuotiaita.

Varsinainen haku leirille päättyy 31.3. jonka jälkeen tehdään leiriläisvalinnat. Hakuaika leirille jatkuu leirien alkamiseen asti.

 • 26.6.–1.7.
 • 10.–15.7.

Hinnat:
Aikuinen 
Lapsi 6–16-vuotias 
Lapsi 2–5-vuotias 

Hinnat sisältävät täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen. Hintaan sisältyy myös yhteiskuljetus Helsingin rautatieasemalta Kisakeskukseen. Leirille tulevat maksavat oman matkansa kotoa Helsinkiin.

Löytyi kivoja kavereita, joiden kanssa sai leikkiä ja tehdä eri juttuja.

Tutustu Kisakeskukseen yhden leiriperheen isän kuvaaman videon kautta.

--

Mitä perheleirillä tehdään?

Leireillä tehdään yhdessä kivoja asioita: pelataan ja leikitään ulkona, askarrellaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä. Lomakeskukset sijaitsevat keskellä kaunista luontoa ja tarjoavat hyvät tilat leiripäivien viettämiseen sekä ulkona että sisällä. Voit tutustua perheleiriin myös "Tervetuloa perheleirille" -oppaan kautta.

Leirin ohjelmasta huolehtivat Parasta Lapsille järjestön vapaaehtoiset yhdessä leirin johtajan kanssa. Perheleirillä vanhemmat huolehtivat omista lapsistaan. Lastenhoitoa ei ole järjestetty. Vapaaehtoiset ohjaajat eivät ole lastenhoitajia, vaan he vastaavat leiripäivien ohjelmasta. 

Leirillä oli mukavaa yhteiset järjestetyt leikit, pelit yms. toiminta. Uinti ja sauna. Samoin luonto ja valmis ruoka. Sai keskittyä yhdessä olemiseen ja tekemiseen lasten kanssa, kun ei tarvinnut jokapäiväisiä arkirutiineja miettiä. 

Lue yhden perheen kokemuksia perheleiristä Lomakeskus Pukkilassa ja Urheiluopisto Kisakeskuksessa.
Lue kahden maahanmuuttajäidin kokemuksia perheleiristä Urheiluopisto Kisakeskuksessa.

Ruokailu leirillä

Leirillä keittiöhenkilökunta valmistaa leiriläisille maukkaat ruuat viisi kertaa päivässä. Perheen leirihakemuksessa ilmoitetut ruokavaliot huomioidaan. Leirillä ei ole mahdollisuutta säilyttää tai valmistaa omia ruokia.

Lomakeskuksissa ei ole kauppaa tai kioskia.

Huom!

 • Lomakeskukset sijaitsevat järven rannalla luonnon keskellä.
 • Leirillä ollaan paljon ulkona säästä riippumatta, joten varaa lämmintä ja sateenkestävää vaatetta mukaan.
 • Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tuoda leirikeskuksiin.

Kuka voi hakea?

Perheet, joissa lapset ovat 0–16-vuotiaita. Katso leirikeskuskohtaiset ikäsuositukset.

Perheleirille hakee perheitä ympäri Suomea. Perheleirit ovat kohtaamisen paikkoja, joissa erilaisilla perheillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa. Parasta Lapsille -järjestön perheleireillä on ihmisiä erilaisista kulttuuri- ja kielitaustoista: on Suomessa aina asuneita, maahan muuttaneita sekä kahden kulttuurin perheitä. Kaikille perheleireille ovat tervetulleita myös yhden aikuisen perheet, vaikkei sitä erikseen ole mainittu.

Leirit järjestetään Veikkauksen tuella, joten perheet valitaan leireille hakemuksien perusteella. Perheen valintaan vaikuttavat sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset syyt. Etusijalla ovat uudet hakijat ja perheet, jotka eivät ole olleet vuonna 2021 Parasta Lapsille ry:n perhetoiminnassa.

Koronatilanne

Teemme parhaamme, että leirit ovat turvallisia ja tuovat osallistujille voimia ja iloa.
Seuraamme tilannetta ja huomioimme leirien järjestelyissä ja ohjelmassa voimassa olevat alueelliset suositukset. Tarvittaessa järjestämme yhteisen toiminnan ulkona turvaetäisyyksin. Saunominen voidaan järjestää perhekunnittain ja ruokailut porrastaa pieniin ryhmiin. Maskeja ja käsidesejä on kaiken aikaa saatavilla, myös bussikuljetuksen aikana. Myös leirien siirtäminen tai peruminen on mahdollista.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Parasta Lapsille ry:n toimistoon!