Tauko arjesta, kiireetön ja huoleton viikko. Aikaa olla yhdessä. Toisten perheiden leppoisaa seuraa ja mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille!

Kesän 2019 leirit

Lomakeskus Pukkila

Urheiluopisto Kisakeskus

Mitä perheleirillä tehdään

Ruokailu leirillä

Kuka voi hakea

Kesän 2019 leirit

Järjestämme kesällä 7 leiriä Lomakeskus Pukkilassa ja 2 leiriä Urheiluopisto Kisakeskuksessa. Leirien varsinainen hakuaika päättyy 31.3. Kaikille hakijoille ilmoitetaan huhtikuussa, onko perhe saanut leiripaikan. Leirille valittu perhe saa leirikirjeen, jossa kerrotaan leirin kannalta tärkeimmät asiat. Mukana on lasku, jonka maksamalla perhe vahvistaa leiripaikkansa. Hakuajan päätyttyä voi hakea vielä leireille. Hakemusket huomioidaan vapautuvissa leiripaikoissa.

Lomakeskus Pukkila, Virrat

Kalastusta perheleirillä Lomakeskus Pukkilassa.

Perheleirit 5 vrk, kuljetus Tampereelta

 3.–8.6.   

9.–14.6.  

15.–20.6.

1.–6.7.    

8.–13.7.  

15.–20.7.

29.7.–3.8.

Hinnat:

Aikuinen 100 euroa
Lapsi 6–16-vuotias 50 euroa
Lapsi 2–5-vuotias 20 euroa

Leirille tulevat maksavat oman matkansa Tampereen rautatieasemalle. Tampereelta on hintaan sisältyvä yhteiskuljetus leiripaikkaan. Hinnat sisältävät myös täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

Tutustu Lomakeskus Pukkilaan.

Urheiluopisto Kisakeskus, Fiskars

Perheleiri Urheiluopisto Kisakeskuksessa.

Kisakeskuksen leirit ovat tarkoitettu perheille, joissa lapset ovat 5–16 vuotiaita.
Tutustu Kisakeskukseen yhden isän kuvaaman videon kautta.

Perheleirit 4 vrk, kuljetus Helsingistä

24.–28.6. 

29.7.–2.8.

Hinnat:

Aikuinen 80 euroa
Lapsi 6–16-vuotias 40 euroa
Lapsi 2–5-vuotias 20 euroa

Leirille tulevat maksavat oman matkansa Helsingin rautatieasemalle. Helsingistä on hintaan sisältyvä yhteiskuljetus leiripaikkaan. Hinnat sisältävät myös täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

Löytyi kivoja kavereita, joiden kanssa sai leikkiä ja tehdä eri juttuja.

Mitä perheleirillä tehdään?

Leireillä tehdään yhdessä kivoja asioita: pelataan ja leikitään ulkona, askarrellaan, tutustutaan uusiin ihmiisin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä. Perheleirit järjestetään Lomakeskus Pukkilassa Virroilla ja Urheiluopisto Kisakeskuksessa Raaseporissa. Lomakeskukset sijaitsevat keskellä kaunista luontoa ja tarjoavat hyvät tilat leiripäivien viettämiseen sekä ulkona että sisällä. Voit tutustua perheleiriin myös "Tervetuloa perheleirille" -oppaan kautta.

Leirin ohjelmasta huolehtivat Parasta Lapsille järjestön vapaaehtoiset yhdessä leirin johtajan kanssa. Perheleirillä vanhemmat huolehtivat omista lapsistaan. Lastenhoitoa ei ole järjestetty. Vapaaehtoiset eivät ole lastenhoitajia, vaan he vastaavat leiripäivien ohjelmasta. 

Leirillä oli mukavaa yhteiset järjestetyt leikit, pelit yms. toiminta. Uinti ja sauna. Samoin luonto ja valmis ruoka. Sai keskittyä yhdessä olemiseen ja tekemiseen lasten kanssa, kun ei tarvinnut jokapäiväisiä arkirutiineja miettiä. 

Lue yhden perheen kokemuksia perheleiristä Lomakeskus Pukkilassa ja Urheiluopisto Kisakeskuksessa.
Lue kahden maahanmuuttajäidin kokemuksia perheleiristä Urheiluopisto Kisakeskuksessa.

Ruokailu leirillä

Leirillä syödään hyvin, sillä keittiöhenkilökunta valmistaa leiriläisille maukkaat ruuat viisi kertaa päivässä. Perheen leirihakemuksessa ilmoitetut ruokavaliot huomioidaan. Leirillä ei ole mahdollisuutta säilyttää tai valmistaa omia ruokia.

Lomakeskuksissa ei ole kauppaa tai kioskia.

Huom!

  • Lomakeskukset sijaitsevat järven rannalla luonnon keskellä.
  • Leirillä ollaan paljon ulkona säästä riippumatta, joten varaa lämmintä ja sateenkestävää vaatetta mukaan.
  • Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tuoda leirikeskuksiin.

Kuka voi hakea?

Perheet, joissa lapset ovat 0–16-vuotiaita.

Perheleirille hakee perheitä ympäri Suomea. Perheleirit ovat kohtaamisen paikkoja, joissa erilaisilla perheillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa. Parasta Lapsille -järjestön perheleireillä on ihmisiä erilaisista kulttuuri- ja kielitaustoista: on kantasuomalaisia, maahan muuttaneita sekä kahden kulttuurin perheitä. Kaikille perheleireille ovat tervetulleita myös yhden aikuisen perheet, vaikkei sitä erikseen ole mainittu.

Leirit järjestetään Veikkauksen tuella, joten perheet valitaan leireille hakemuksien perusteella. Perheen valintaan vaikuttavat sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset syyt. Etusijalla ovat uudet hakijat ja perheet, jotka eivät ole olleet vuonna 2018 Parasta Lapsille ry:n perhetoiminnassa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Parasta Lapsille ry:n toimistoon!