Blogi

Etusivu > Blogi > Uutta oppimassa harjoittelussa

Leirivastaava ja joukko lapsia metsässä tutkimusretkellä

Uutta oppimassa harjoittelussa

Hain harjoittelupaikkaa järjestöstä, sillä äitini toimi ohjaajana perheleireillä muutamana kesänä ja piti toiminnasta. Tiesin entuudestaan, että Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, mutta järjestö ei muuten ollut kovinkaan tuttu. Etsin järjestön yhteystiedot netistä ja laitoin viestiä ja aloimme sitten yhdessä harjoittelukoordinaattorini kanssa miettimään toimintaa, johon minä sopisin mukaan.

Toimin Hämeenlinnan ja Tampereen Näe Hyvä Mussa -leireillä leiriohjaajana. Molemmissa ryhmissä pääsin osaksi hienoa työtiimiä, johon kuului lisäkseni muita leiriohjaajia sekä leiripedagogi ja leirijohtaja. Ennen leirejä osallistuin järjestön pitämään koulutukseen ja perehdytykseen, joissa molemmissa käytiin kattavasti läpi leiritoimintaa ja menetelmiä ohjata lapsia. Koulutus oli tosi hyvä ja lähdin luottavaisin mielin leirille. Suunnittelimme leiriohjelmaa yhdessä tiimin kanssa, leiripedagogin ja -johtajan johdolla. Aiempi kokemus isosena ja tutorina toimimisena auttoi tässä, sillä tiesin jo entuudestaan hauskoja leikkejä ja pelejä sekä minulla oli kokemusta ison ryhmän ohjaamisesta.

Lapset pitivät suunnitellusta leiriohjelmasta, etenkin peleistä ja ulkoilusta, vaikka välillä sanoivat muuta

Lastensuojelutyö oli minulla täysin uusi alue ja koen oppineeni syksyn aikana todella paljon. Lapset pitivät suunnitellusta leiriohjelmasta, etenkin peleistä ja ulkoilusta, vaikka välillä sanoivat muuta. Huomasin kuitenkin, että monet merkittävät hetket tapahtuivat keskustellessa tai ihan vaan oleskellessa yhdessä esimerkiksi saunoessa tai ulkoillessa. Hankalistakin hetkistä selvittiin ja oli ihanaa huomata, että seuraavalla leirillä lapset tervehtivät haleilla ja he olivat iloisia jälleennäkemisestä. Leiriin mahtuu monta hetkeä ja tunnetta, mutta päällimmäisenä minulle jäi mieleen lämpö, nauru ja hauskuus.

Parasta Lapsille ry oli erinomainen paikka suorittaa opintoihin kuuluva harjoittelu ja suosittelen järjestöä lämmöllä myös muille opiskelijoille tai mahdollisille vapaaehtoisille. Leiriohjaajana toimiminen tuntuu tärkeältä ja merkitykselliseltä ja siksi aionkin jatkaa järjestössä vapaaehtoisena!

Hei! Olen Ella Selovuori, toisen vuoden sosionomiopiskelija. Suoritin opintoihini kuuluvan harjoittelun leiriohjaajana Näe Hyvä Mussa -lastenleireillä. Minua kiinnostaa kouluikäisten kanssa työskentely ja järjestötoiminta Suomessa ja siksi olikin hienoa päästä mukaan toimintaan. Kokemus on ollut niin hyvä, että haluan toimia järjestössä vapaaehtoisena tulevaisuudessakin.

Ella Selovuori