Blogi

Etusivu > Blogi > Yhteinen irtiotto arjesta

äiti ja lapsi kalastamassa

Yhteinen irtiotto arjesta

Perheleirillä saa irtautua arjen kiireistä. Leiri tarjoaa mahtavat puitteet hauskanpitoon, rentoutumiseen ja yhdessä tekemiseen, mikä vahvistaa perheen yhteenkuuluvuutta. Yhteinen loma mielekkään puuhailun parissa tukee koko perheen hyvinvointia. Yhdessä luodut mukavat muistot kohottavat mielialaa ja kannattelevat arjessa vielä pitkään leirin jälkeenkin.

“Leirillä tulee tehtyä sellaisia asioita, joita ei kotona tekisi”

Kun perheen yhdessäolosta riisutaan pois ruoanlaiton ja kodinhoidon arkiset rasitteet ja tarjolla on ohjaajien järjestämää monipuolista tekemistä, voi perheelle löytyä ihan uusi yhteinen tekeminen. Se perheen oma juttu. Yhteinen tekeminen voi olla luonnossa liikkumista, lukemista, taiteen luomista tai vaikkapa vain rentoutumista laiturilla tai pihanurmikolla. Jotain, mikä on arjessakin saavutettavissa, mutta kiireiden tai muun takia vain unohtunut tai jäänyt huomioimatta.

Leirillä löytynyt perheen oma juttu vahvistaa perheen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luo turvallisuuden tunnetta kaikille perheenjäsenille.

Aikaa kuunnella

Leiriohjelman lomassa on myös hyvin aikaa pysähtyä kuuntelemaan ja ihmettelemään. Kuuntelemaan perheenjäsenten lisäksi myös itseään ja havainnoimaan sekä omia, että koko perheen tarpeita. Kun keskustelun ei tarvitse pyöriä sen ympärillä, mitä illalla syödään, on perheen keskusteluissa tilaa niille oikeasti merkityksellisille asioille. On aikaa ja tilaa ihmetellä vaikka yhdessä toisen perheen kanssa erilaisten toukkien sielunelämää tai pohtia osaako kimalainen suuttua samalla tavalla kuin me.

Paras loma arjesta syntyy mukavan tekemisen parissa, uusista tuttavuuksista uutta oppien, läheisten seurassa ja hetkissä, jotka jaetaan yhdessä.

Liisa Saloheimo
Liisa Saloheimo

Olen Liisa ja toimin toista kesää leirivastaavana Pukkilan lasten leireillä ja yhdellä perheleirillä. Olen innostuva, utelias ja rakastan luonnon rauhaa. Tykkään tutkia maailmaa ympärilläni ja oppia uutta joka päivä. Tykkään myös ulkoilla, uida, liikkua luonnossa, lukea ja taiteilla.  

Uusien ihmisten tapaaminen on minusta yksi leirikokemuksen parhaista puolista.