Blogi

Etusivu > Blogi > Näe hyvä meissä -leiri on käytännön tekoja lapsen ja aikuisen välisen yhteyden vahvistamiseen 

Perheet keinumassa Pukkilassa

Näe hyvä meissä -leiri on käytännön tekoja lapsen ja aikuisen välisen yhteyden vahvistamiseen 

Omissa leirikokonaisuuksissani olen ottanut avukseni paitsi sydämelliset ja taitavat vapaaehtoiset ohjaajat, myös luonnon. Olemme päässeet luonnon syliin kokemaan, tekemään ja kohtaamaan. Luonto tarjoaa kaikessa yksinkertaisuudessaan kaiken. Se tarjoaa tilaa ja turvaa, moniaistisuuden, luovuuden ja mahdollistaa omannäköisyyden.

Luonnossa olemme saaneet yhdessä rauhoittua ja rentoutua riippumatoissa makaillen ja tuulen huminaa kuunnellen, suon tuoksusta nauttien ja marjoja maistellen. Olemme hiljentyneet talvipakkasilla elävän tulen äärellä kodalla, jossa olemme paistaneet makkaraa tai antaneet äänimaljojen taianomaisen tunnelman viedä meidät muihin maailmoihin.

Luonnossa jokainen meistä on luova. Luonto tarjoaa rentoutumisen ja rauhoittumisen lisäksi huikeita mahdollisuuksia myös kehon ja mielen aktivointiin. Kiipulan leirikeskuksen laavulta katsellut auringonlaskut ovat varmasti jääneet kaikkien mieleen.

Näe hyvä meissä -konseptiin kuuluvat perherastit, joiden tavoitteena on tarjota aika ja paikka yhdessä tekemiseen. Tekemisen taustalla ovat leirikertojen teemat vuorovaikutus, tunnetaidot, rajat ja roolit sekä vahvuuksien tunnistaminen. Hyvän näkeminen lisääntyy kuin itsestään, kun näitä taitoja vahvistetaan.

Juuri päättyneen leirikokonaisuuden palautteissa yhdeksän kymmenestä vanhemmasta kertoi hyvän näkemisen vahvistuneen perheessään. Siitä voimme kiittää toki jokaisen osallistujan avointa asennetta ja tahtoa muuttaa ajattelutapojaan, mutta myös luontoa. Luonnossa oleminen on mahdollistanut sen, että palautteista saamme lukea, kuinka eräskin osallistuja kirjoitti koskettavasti, että on pitkään, pitkään aikaan nähnyt ensimmäistä kertaa yhdessä olemisen ja tekemisen riemua perheessään.  

Katja Liukkonen, leirijohtaja