Leirijohtaja ja leiripedagogi

Etusivu > Leirijohtaja ja leiripedagogi

Leirijohtaja ja leiripedagogi

Tule näkemään hyvä lapsessa! Olisitko sinä etsimämme leirijohtaja tai -pedagogi leiritoimintaan syyskaudeksi 2023?   

Rakennamme lapsille positiivisen pedagogiikan keinoin leiriryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.  Osallistujat ovat 9–13-vuotiaita lapsia, joiden perheet ovat tuen tarpeessa. Leiriryhmässä on 25 lasta ja sama ryhmä kokoontuu leirikeskukseen viitenä viikonloppuna syksyn aikana.  Toiminnassa tuetaan lapsen vuorovaikutustaitojen ja myönteisen minäkuvan vahvistumista.  

Haemme nyt leirijohtajaa ja -pedagogia Riihimäen-leiriryhmälle. 

 Näe hyvä mussa -toiminnan kokonaisuuteen leirijohtajalla ja leiripedagogilla sisältyy:     

 •  leiriviikonloppujen suunnittelu- ja arviointitapaamiset vapaaehtoisten ohjaajien kanssa 
 • raportointi ja viestintä  
 • lapsihavainnointi    
 • 5 leiriviikonloppua syksyn aikana elo–joulukuussa, 1 viikonloppu kuukaudessa  

Leiriviikonloput ovat: 25.–27.8., 15.–17.9., 13.–10., 10.–12.11. ja 8.–10.12. Leiripaikka on Hauhon lomakeskus ja sinne on kuljetus Riihimäeltä. Leiriviikonloppujen lisäksi osallistut tiimiviikonloppuun 11.–13.8. yhdessä toisten Näe hyvä mussa -pedagogien ja johtajien sekä vapaaehtoisten leiriohjaajien kanssa. Perehdytys tehtävään järjestetään ma 10.7.  

Leirijohtaja    

Näe hyvä mussa -toiminnan leirijohtajana vastaat leirikauden kokonaisuudesta. Suunnittelet ryhmän toimintaa, lisäksi asetat, toteutat ja arvioit tavoitteita yhdessä leiripedagogin ja vapaaehtoisten ohjaajien kanssa. Johdat vapaaehtoisten ohjaajien tiimiä ja tarvittaessa ohjaat alan opiskelijoita harjoitteluissa. Teet yhteistyötä viranomaisten ja perheiden kanssa koko kauden ajan. Vastaat toiminnan raportoinnista ja arvioinnista sekä onnistumisen mittaamisesta. Tehtäviisi kuuluu myös viestintää.     

Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:    

 •  sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa    
 • pedagogista osaamista    
 • lastensuojelun ja perhetyön tuntemusta  
 • kehitysmyönteisyyttä  

 Sinulla on myös kokemusta johtamisesta, lasten ja lapsiryhmien kanssa toimimisesta sekä yhteistyöstä vanhempien kanssa. Ihmisenä olet kannustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä. Tulet toimeen sähköisten järjestelmien, kuten Office 365:n kanssa. Leirille lähdön edellytyksenä on käyty ensiapukurssi ja alkusammutuskurssi (AS1) tai sitoutuminen niiden omakustanteiseen suorittamiseen. 

Palkka on kokonaispalkka leirijaksoilta ja se määräytyy henkilön kokemusvuosien mukaan, lähtöpalkka on 4 000 euroa. 

Leiripedagogi   

Näe hyvä mussa -toiminnassa vastaat leirien pedagogisen sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta (käytössä Näe hyvä mussa-menetelmäopas). Vastaat leireillä lapsihavainnoinnista. Ohjaat ja tuet vapaaehtoisia ohjaajia sekä tuet heidän osaamisensa kehittymistä toiminnassa. Osallistut raportointiin, toiminnan onnistumisen mittaamiseen ja arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös käytännön järjestelyjä ja viestinnällisiä vastuita.     

Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:     

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa tai loppuvaiheen opintoja     
 • pedagogista osaamista    
 • kokemusta lapsihavainnoinnista ja lapsen yksilöllisestä tukemisesta   
 • kehitysmyönteisyyttä.  

 Sinulla on myös kokemusta ryhmänohjaamisesta ja ryhmäprosesseista. Olet myönteinen ja kannustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.    

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365:n kanssa.  

Palkka on kokonaispalkka leirijaksoilta ja se määräytyy henkilön kokemusvuosien mukaan, lähtöpalkka on 3 300 euroa. 

Tarjoamme leirijohtajalle ja leiripedagogille   
   

 • merkityksellisen, lasten hyvinvointia lisäävän työtehtävän   
 • itsenäisen työnkuvan, jossa voit hyödyntää vahvuuksiasi 
 • paikan innostavassa ja osaavassa Näe hyvä mussa -tiimissä    
 • työskentelymiljöön luonnon helmassa  

Tehtävät ovat määräaikaisia ja osa-aikaisia. Työsuhteen kesto on noin 6 kuukautta. Se sisältää laadukkaan perehdytyksen ja koulutuksen työhön ja tarjoaa tilaisuuden kehittää Näe hyvä mussa -toimintaa. Tukenasi ovat Parasta Lapsille -keskustoimiston työntekijät sekä kollegasi toisissa leirikeskuksissa.  

Palkka määräytyy  sosiaalialan järjestöjen TES:n, työkokemuksen ja koulutuksen mukaan. Palkkaus on kokonaispalkkana. Leirijohtajan palkan vaativuusryhmä on 4 ja leiripedagogin vaativuusryhmä on 3.     

Ennen työsuhteen alkua hakijan on esitettävä rikosrekisteriote.  

(Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 14.6.2002/504).     

Innostuitko?  

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si osoitteeseen [email protected] mahdollisimman pian. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana. Täytämme tehtävän heti sopivan hakijan löydyttyä. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään oma nimesi ja Näe hyvä mussa -toiminta/Riihimäki. Haastattelut pidetään etäyhteyksin.  

Kysy tehtävästä:      

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori Terhi Ljungkvist, [email protected]  / 050 430 6664    

Tutustu toimintaan: www.näehyvämussa.fi   

Parasta Lapsille ry on 1945 perustettu valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Vahvistamme lapsiperheiden arjessa jaksamista ja hyvinvointia. Järjestämme leiri- ja viikonlopputoimintaa lapsille ja lapsiperheille.