Aikaa ilolle -leirit lapsille | Kesäleirit

Etusivu > Aikaa ilolle -leirit lapsille | Kesäleirit

Tytöt kesäleirillä

Leiri on täynnä hauskuutta ja uusia kokemuksia! Vielä ehdit hakea kesäleireille ja syksyn viikonloppuleirienkin haku on auki!

Lapset vapaaehtoisen kanssa Koivuhaan pihalla
  • Viikonloppuleirit ovat yleensä 2–4 viikonlopun mittainen kokonaisuus, jossa jokaiseen viikonloppuun kokoontuu sama lasten ja ohjaajien ryhmä.
  • Kesäleiri kestää 3–5 vuorokautta.

Aikaa ilolle -leirillä lapset viettävät lomaa tai viikonloppuja kavereiden ja mukavien leiriohjaajien seurassa. Leiriä ohjaavat järjestön kouluttamat vapaaehtoiset yhdessä leirivastaavan kanssa. Ohjaajat ovat leirillä lapsia varten. Samalla kun leirit tuovat lapselle mielekästä tekemistä, ne tarjoavat vanhemmalle aikaa hetken huilata ja keskittyä omiin asioihin. Ruuhkavuosina omaa jaksamista kannattaa vaalia!

Lapsi sai leiristä paljon itseluottamusta ja pystyy nyt paremmin olemaan pieniä aikoja äidistä erossa. Oli myös hienoa että lapsi oli ilman matkapuhelintaan ja sai muuta parempaa puuhaa.

Paljon kaivattua omaa aikaa ja lapsi sai uusia kavereita

Leiri hyvin järjestetty. Kaikki toimii! Ja edullinen.

Hae kesäleirille

Valitse leiri, jonne toivot ensisijaisesti. Samalla hakemuksella voit ilmoittaa myös muut sopivat leirit. Aloitamme leiriläisvalinnat toukokuun alussa.

Hae viikonloppuleirille

Syksyn viikonloppuleirien haku on auki.

Kuka voi hakea leirille?

Järjestämme lasten ja nuorten leirejä Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, pääkaupunkiseudun, Oulun ja Kajaanin seudun lapsille.

Leireille voivat hakea lapset ja nuoret, jotka osaavat toimia isossa ryhmässä ja suoriutuvat itsenäisesti arjen perusasioista leiriympäristössä. Kesäleirillä on tavallisesti enintään 37 lasta ja viikonloppuleireillä 20–25.

Valitsemme osallistujat hakemusten perusteella. Valinnassa huomioidaan perheen sosiaalinen, taloudellinen ja terveydellinen tilanne. Perusteita voivat olla esimerkiksi pienet tulot, lapsen yksinäisyys, tukiverkostojen puute, perhetilanteeseen liittyvät asiat, lapsen tai muun perheenjäsenen sairaus. 

Valinnassa etusijalla ovat hakijat, joilla on perusteet leiripaikkaan. Vaikka tarvetta tukeen ei ole, leirille voi osallistua, tällöin leirimaksu on korkeampi. Lisätietoja saat toimistosta. 
Tuetulla hinnalla leiri voidaan myöntää vain Suomessa asuvalle. Avustusta ei saa käyttää toimintaan, joka kuuluu kunnan, valtion tai muun viranomaisen yleisen tai erityisen järjestämisvastuun piiriin, esimerkiksi ammatillisessa laitoshoidossa asuville lapsille ja nuorille.

Jos olet hakenut leirille, mutta leirimaksu tuottaa vaikeuksia, ota yhteyttä toimistoomme. Voimme tehdä maksusuunnitelman tai mahdollisesti tukea leirimaksussa, jos saamamme lahjoitusvarat antavat myöten.

Mitä leirihintaan sisältyy?

Leirihinnan löydät valitsemasi leiripaikan kohdalta. Leirihintaan sisältyy majoitus, 5 ateriaa päivässä, tapaturmavakuutus ja mukava leiriohjelma. Viikonloppuleireillä myös yhteiskuljetus sisältyy hintaan.

Leireille valitut saavat infokirjeen ja laskun.

Palautteesi on meille tärkeä!

Blogissa Aikaa ilolle -leireistä