1.2.2022
/
Paula Saarela
Paula Saarela
Olen Paula Saarela, Aikaa Yhdessä -viikonloppuleirien leirivastaava Lomakeskus Pukkilassa. Koulutuksiltani olen muun muassa kädentaitojen ohjaaja sekä matkailupalvelujen tuottaja. Nautin jokaisesta vuodenajasta täysillä: talvella pöllyävästä lumesta ja kirkkaasta tähtitaivaasta – suosikkini tähtikuvioista on Orion. Keväällä, kun luonto herää, hyödynnän sen antimia kasvivärjäilyjen sekä kaislanpunonnan merkeissä!

Parhaat hetket leireillä leirivastaavana:

  • Kun väsynyt perheenäiti purskahtaa itkemään onnesta vain, koska olen nähnyt hänen väsymyksensä suorittavan, hyvänä äitinä on pakko jaksaa -kuoren alta. Saan tarjota tälle yksinhuoltajana urheasti puurtavalle äidille hetken omaa aikaa.
  • Kun seuraavissa viikonlopuissa sama äiti saattaa uskaltaa jo pyytää hetken omaa aikaa ennen paluuta yksinhuoltajan arkeen. Sanoo, että tällä jaksaa seuraavaan leiriin saakka paremmin. Itsekin äitinä ymmärrän tätä tunnetta paremmin kuin hyvin. Tiedän, että tällä pienellä hetkellä omaa aikaa voi olla suuri merkitys yksinhuoltajaperheen arkeen ja hyvinvointiin.
  • Kun näet perheiden ystävystyvän keskenään ja vaihtavan yhteystietoja, jotta voivat jatkaa yhteydenpitoa leirien jälkeenkin. Kun perheet palaavat leirille ja ovat iloisia jälleennäkemisestä ja siitä mitä kaikkea leirit ovat heille antaneet.
  • Kun alkuun arka nuori rohkaistuu leirien edetessä, alkaa luottaa ja avautuu kuorestansa. Nuori, joka vältteli katsekontaktia ja kosketusta, katsoo suoraan silmiin ja hymyilee. Saat jopa kuulla tämän nuoren sanovan, että ei haluaisi leirin päättyvän ja antavan lämpimän halauksen. Tiedät, että jää on murrettu ja suuri luottamus ohjaajan ja nuoren välille luotu.
  • Kun oma tiimi toimii yhtenäisesti toisiaan tukien ja kannustaen. Kun työn lomassa on myös paljon iloa ja naurua. Kun alkuun arka ohjaaja astuu oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja ylittää itsensä onnistuneesti. Kun tiimi ymmärtää toisiaan jopa sanattomista viesteistä. Hyvä tiimin yhteishenki on paras onnistuminen tiimille. 

Leireissä on paljon timanttihetkiä.

Nämä ovat niitä hetkiä, jotka ovat saaneet minut tekemään töitä leirivastaavana vuodesta toiseen. Kun tiedät, että työlläsi on suuri merkitys muiden ihmisten elämässä. Se, että näillä pienillä hetkillä voit antaa jotain unohtumattomia kokemuksia leiriläisille.

Minulle riittää, että tuon edes jotain pientä iloa nuorille ja perheille. Näiden hetkien avulla minulle välittyy viesti, että olen tehnyt jotain oikein ja jaksan tehdä tätä työtä päivästä toiseen. Jos voin tukea edes yhtä perhettä jaksamaan arjen hektisyydessä hetken pidemmälle, olen onnistunut työssäni. Tämä on minulle sydämen asia.

Kiitos siis teille kaikille ihanille menneille ja tuleville leiriläisille sekä kaikille tiimiläisille, jotka olette olleet tai tulette olemaan kanssani leirejä toteuttamassa.

Kiitos, kun saan tehdä työtä, jota rakastan.