Hae Kamua lapsellesi

Etusivu > OmaKamu-toiminta > Hae Kamua lapsellesi

Omakamu-mainoskuva lapset tarvitsevat aikaamme

Parasta Lapsille ry järjestää OmaKamu-toimintaa Oulussa. OmaKamu luo ainutlaatuisia ystävyyssuhteita, kasvutarinoita ja elämäniloa.

Onko lapsesi yksinäinen tai kaipaako hän vaihtelua arkeensa? Ovatko omat voimavarasi vanhempana vähissä ja lapsesi kaipaisi lisää luotettavia aikuisia arkeensa?

Lapset kaipaavat ympärilleen turvallisia aikuisia, joilla on aikaa ja voimia olla läsnä, harrastaa ja tehdä erilaisia asioita heidän kanssaan. Perheissä saattaa kuitenkin syntyä tilanteita, joissa lapsella ei syystä tai toisesta ole tarpeeksi turvallisia aikuisia elämässään. Esimerkiksi avioero, vakava sairastuminen tai vanhemman menehtyminen voivat erottaa lapsen toisesta vanhemmastaan. Muut lapsen läheiset ihmiset saattavat asua kaukana, eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua lapsen arkeen. 

Kamusta aikuinen lapsesi elämään

Jos lapseltasi puuttuu läheisiä aikuissuhteita, aikuinen kaveri eli Kamu voi olla lapsen tärkeä apu. Kamut ovat vapaaehtoisia aikuisia, jotka antavat omaa aikaansa lapsellesi säännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa. Kamut voivat auttaa lastasi tutustumaan kodin ulkopuoliseen elämään, erilaisiin harrastuksiin ja myös uusiin ystäviin. Kamun tuki ja uudet ihmissuhteet voivat auttaa lastasi löytämään uusia kiinnostuksen kohteita sekä huomaamaan omat vahvuutensa ja lahjakkuutensa. OmaKamu-toiminta on maksutonta ja se sopii perheille, joissa lapsi kaipaa enemmän aikuisia elämäänsä. 

OmaKamu pyrkii yhdistämään toisilleen mahdollisimman sopivia lapsia ja aikuisia, jotta ihmissuhde kestäisi mahdollisimman pitkään. Kamu-suhdetta seurataan aktiivisesti etenkin alussa. Lisäksi tarjoamme lapsille ja nuorille heidän Kamujensa kanssa toteutettavia maksuttomia virkistyspäiviä, retkiä ja muuta toimintaa. Kamut noudattavat toiminnassaan yhdessä sovittuja periaatteita. He toimivat lapsen tai nuoren ystävän roolissa omana itsenään. Yhdessäolon tulee olla vapaaehtoista, mielekästä ja palkitsevaa kaikille osapuolille.

OmaKamu-logo

Pipsa Niskakoski
OmaKamu-toiminnan koordinaattori
[email protected]
puh.  050 400 7895

Parasta Lapsille ry
Kumppanuuskeskus
Kansankatu 53
90100 Oulu